Skip to main content

Vår resa


2014 sprang jag runt bland de lyxiga varumärkena som vi då sålde i den klädbutiken där jag jobbade. Passionen för de eleganta detaljerna växte allt mer, detaljer som gjorde att plaggen satt som skräddarsydda för varje enskild kund. En kräsen och medveten kund kom med höga förväntningar, en kund som förväntade sig att bemötas av en lika kräsen och kompetent säljare.

På handleden bar jag mina handgjorda armband som jag brukade tillverka på kvällarna. De var enkla men väl genomtänkta och tillverkade av naturliga stenar. Jag minns hur jag brukade sprida ut en mängd stenar framför mig och varsamt plocka upp dem en och en för att noggrant granska varje sten.

Omsorgsfullt valde jag en sten i taget och placerade dem i en genomtänkt följd. Ibland valde jag en välbalanserad ordning, andra gånger en helt oförutsägbar. Jag tror att valet av ordning för stenarna berodde på den unika karaktären hos varje sten och lika mycket på bärarens personlighet. Men en sak var säker: inget gjordes bara för sakens skull; varje smycke hade sin historia och fick den tid och kärlek som behövdes för att färdigställas.

Allt fler började uppmärksamma mitt arbete, och intresset för handgjorda armband växte. Till en början var detta bara en hobby och intäkterna donerades till välgörenhet som en gest av tacksamhet för livet och dess välsignelser.

2016 föddes varumärket “Stones And Metals” – ett enkelt men orubbligt namn. Det var även då jag för första gången började exponera mina armband på sociala medier.

Förfrågningar från återkommande kunder började strömma in även för andra typer av smycken, såsom hängsmycken, örhängen och framför allt ringar. Stones And Metals blev mer än bara armband.